Ervaringen

Verschillende jongeren hebben inmiddels een programma van de StudieKeuze Academie gevolgd. Zij delen op deze pagina hun ervaringen.

Gijs volgde het studiekeuze programma.
Hij klopte bij ons aan,Gijs omdat hij geen idee had welke studie hij moest kiezen. Na het selecteren van zijn talenten sprongen er een drietal uit. Naast zijn commerciële belangstelling en zijn analytisch inzicht, wat hij combineert met zijn tactische vaardigheden, vindt hij het interessant om iets of iemand te vertegenwoordigen. Hij wil graag ambassadeur zijn van een stichting, bedrijf of land. Hij studeert nu aan de University College in Den Haag. Wat hij van de StudieKeuze Academie vond? Lees zijn verhaal:

Het behandelen van enkele praktijksituaties vond ik een mooie oefening, omdat je daardoor de invloed van je talenten in de directe omgeving kon zien. Ik vond dat je het goed deed en je legde alles goed uit. We hebben ook veel gelachen, wat het allemaal ietsje fijner en makkelijker maakte. Wat ik er vooral aan heb gehad is dat ik nu veel duidelijker voor ogen heb waar ik echt goed in ben. Ik heb ontdekt dat ik met al mijn talenten problemen kan oplossen. Maar vooral dat ik nu voor mezelf echt een doel heb waarmee ik richting kan geven aan mijn leven.

Niels heeft eveneens het studiekeuze programma gevolgd, omdat hij twijfelde over zijn studiekeuze. Wat moest hij nu gaan studeren?

NielsNiels heeft onder andere leidinggevende capaciteiten. Daarnaast heeft hij een grote belangstelling voor kunst en geschiedenis. Bovendien heeft hij een enorme kennis over Italië. Op dit moment studeert hij kunstgeschiedenis in Utrecht. Lees zijn verhaal over de StudieKeuze Academie.

Ik vond het prettig met je te werken. Je begreep me snel. Ik ben erg tevreden met de uitkomst: ik weet wat ik wil studeren en weet ook hoe ik mijn droombaan kan bereiken. Alles overziend vond ik het fijne, leuke en vooral leerzame sessies. Ik zou het aan iedereen aanraden die twijfelt over zijn profiel- of studiekeuze. Maar ook aan ieder die niet weet wat zijn of haar talenten zijn. 

We spraken Niels één jaar nadat hij het studiekeuze programma heeft gevolgd nogmaals:

In het afgelopen jaar heb ik me, naar aanleiding van het programma, bezig gehouden met het verbeteren van mijn talenten. Nu ben ik me bewuster van mijn goede kanten en minder goede kanten. Met succes werk ik hier nu aan.”

Button studiekeuze-blauw

Roos wilde haar talenten ontdekken. Ze bedankte ons met de onderstaande boodschap.

Bedankje Roos (2)

Wietske volgde het baankeuze programma van de StudieKeuze Academie.Button baankeuze-groen

Wietske is een intelligente vrouw, die inmiddels twee studies heeft afgerond. Zij heeft een eigen bedrijf en baan als copywriter bij een meubelwinkel. Toch was ze niet tevreden. Ze had het gevoel dat ze niet op de goede plek zat. Ze kwam naar ons toe met de vraag of wij haar konden helpen te achterhalen wat ze moest gaan doen om gelukkiger te worden in haar leven. Ze wilde iets doen waar ze een goed gevoel van kreeg, maar ze had geen idee wat dat zou moeten zijn. Na het baankeuze programma gevolgd te hebben werd duidelijk dat haar hart ligt bij het begeleiden van jongeren. Ze is zich gaan oriënteren en heeft toen besloten dat ze les wilde geven op een middelbare school met als einddoel decaan te worden. Het toeval wilde dat er een functie als decaan vrij kwam. Binnen drie maanden is zij uit tachtig sollicitaties aangenomen als decaan. Zo snel kan het gaan als je je passie achterna gaat.

“Als voorbereiding op mijn motivatiegesprek moest ik ook de vraag voorbereiden wat mijn talenten zijn. Dus daar komt jouw programma zeker bij van pas!

Ik ben nu weer een stapje verder en dat voelt goed! Heel erg bedankt voor je hulp.”

 

Mare volgde het profielkeuze programma.Button profielkeuze-oranje

Mare kwam bij ons nadat ze haar profielkeuze “Cultuur en Maatschappij” al had gemaakt. Toch wist ze niet zeker of dit wel het goede profiel was, omdat ze niet wist wat ze later wilde gaan doen. Na het volgen van het profielkeuze programma werd duidelijk dat haar talenten aansloten bij haar gekozen profiel en dat switchen niet noodzakelijk was.

“Ik vond het heel leerzaam. Al was de eerste keer vond ook best zwaar. Mijn onderzoeksvraag was of het profiel dat ik gekozen had, goed bij mij paste. En die hebben we positief beantwoord. ​Ik vond dat jij het super goed en positief deed, Martha.”