Hulp bij schrijven van motivatiebrief

Vanaf het studiejaar 2017-2018 wordt de centrale loting via DUO afgeschaft en gaan hogescholen en universiteiten zelf studenten selecteren. Dit heet decentrale selectie.

Per studiejaar mag je je maximaal voor 2 opleidingen met een decentrale selectie aanmelden. Je mag hierbij ook eenzelfde opleiding bij 2 verschillende onderwijsinstellingen kiezen. Dit laatste geldt dan weer niet voor opleidingnen waar zich altijd meer studenten aanmelden dan dat er plek is. Op dit moment geldt dat voor Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde.

Bij decentrale selectie wordt niet alleen meer gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer, maar eerder naar de cijfers van het voorafgaande jaar. Belangrijk zijn ook jouw motivatie en persoonlijkheid. De onderwijsinstelling zelf bepaald wat de selectiecriteria precies zijn. Men hoopt dat op deze manier de juiste student op de juiste plek terecht komt.

Vind je het moeilijk om een goede motivatiebrief te schrijven? Of vind je het ingewikkeld om te omschrijven wie je bent en wat je leuk vindt?

StudieKeuze Academie kan je helpen om een goed inzicht in jezelf te krijgen. Wij leren je om goed jouw talenten onder woorden te brengen. Omdat je bovendien weet wat je met jouw talenten (later) wil doen, kan je jouw keuze voor een bepaalde studierichting goed en enthousiast onderbouwen.

Kortom:

StudieKeuze Academie geeft je de basis voor een goede motivatiebrief en onderbouwing van jouw studiekeuze.

Wil je hier mee over weten, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Gratis Kennismakingsgesprek

Vul je emailadres in, dan nemen wij contact met je op om een persoonlijke afspraak te maken.

Sample Title

Sample text before the form