Ine Linssen

foto visitekaartje3
Jong talentencoach
Geregistreerd BKA adviseur
Raadgever en begeleider
Luisteraar
Brengt overzicht in chaos
Intuïtief
Ruimte gevend
Verhelderen

Mijn studiekeuze was geen bewuste afweging. Ik ging gewoon voor baanzekerheid. Op het VWO sprong mijn cijfermatig inzicht eruit. Fiscale economie was dus een logische keuze.

Ik startte mijn loopbaan op een accountantskantoor. Klinkt misschien een beetje saai – en dat was het soms ook – maar ik ontdekte daar wel mijn kracht. Als ik klanten mocht adviseren, bloeide ik helemaal op. Ik ben namelijk erg mensgericht en een echte luisteraar en raadgever.

Kennis, leren en ontwikkelen loopt als een rode draad door mijn leven. Het ontdekken van potentieel en het ontwikkelen en stimuleren van groei is daarbij altijd een drijfveer geweest.

Op een gegeven moment kwam het talentenspel op mijn pad. Ik had het voorrecht dat ik dit mocht spelen met coach en opleider Adriaan Hoogendijk. Het was heel bijzonder om mijn eigen talenten te mogen ontdekken. Ook mijn verborgen talenten. Door het spel kreeg ik meer inzicht, helderheid en een duidelijke richting in mijn leven. Maar ook het besef dat:

“als ik dit spel had mogen spelen tijdens mijn middelbare schoolperiode, ik meer begrepen had van mezelf en dat ik mijn studiekeuze beter had kunnen onderbouwen”.

Voor mij vielen toen alle puzzelstukjes in elkaar. Dit was ik wilde gaan doen. Ik wilde jongeren gaan begeleiden en helpen met misschien wel de eerste moeilijke keuze in hun leven, de studiekeuze!

Ik zie in mijn omgeving de stress en onzekerheid als jongeren voor hun profiel- of studiekeuze staan. Ze staan voor het eerst op een belangrijk kruispunt van wegen en zijn op zoek naar de juiste afslag.  Het is mijn missie om ze hierbij te helpen en een stukje mee te lopen op dit pad. Ik ben gecertificeerd Jong Talentencoach en bevoegd om jongeren en (jong)volwassenen te begeleiden met behulp van het Jong Talentenspel.

Met de Studiekeuze Academie – die ik samen gestart ben met Martha – leer ik jongeren keuzes te maken. Echte keuzes, die er toe doen in het leven!

Mijn coach en opleider Ariaan Hoogendijk omschrijft mij als volgt:
Een baken voor de jeugdige briljantjes, die bang zijn om verloren te raken in deze wereld”.

Ine Linssen is als studiekeuze professional aangesloten bij het BKA register. Daarnaast heeft ze recent de Leergang Psychologie van de studiekiezer afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Ine Linssen: geregistreerd adviseur BKA

klikhier-gesprek